Devizni račun

Devizni račun je namijenjen za plaćanje i prijem sredstava u stranim valutama. Preko Addiko računa za međunarodne platne transakcije možete primiti sve vrste priliva iz inostranstva, a takođe obaviti plaćanja za robe i usluge kupljene, odnosno izvršene u inostranstvu.

Addiko banka za svoje klijente pruža usluge ino platnog prometa putem Target2 (za plaćanja u eurima unutar EU), kao i preko korespondentskih banaka. Potrebno je da klijent otvori devizni račun u valuti u kojoj želi da obavi plaćanje ili dobije priliv.

Šta vam je potrebno za otvaranje deviznog računa?

  • Lična karta ili pasoš
  • Zahtjev za otvaranje računa koji dobijate na šalteru

Prilikom otvaranja deviznog računa dobijate instrukcije za plaćanje koje sadrže IBAN (International Bank Account Number),  tj. broj vašeg deviznog računa usaglašen sa IBAN standardom. Instrukcije za plaćanje možete dobiti u bilo kojoj od naših ekspozitura.

Prilikom plaćanja, neophodno je da banci dostavite sljedeće podatke o primaocu sredstava:

  • Ime, prezime, adresa, grad i država primaoca
  • IBAN broj računa primaoca
  • SWIFT / BIC banke krajnjeg primaoca (Bank Identification Code)

SWIFT Addiko banke je HAABMEPG.

Važno obavještenje: od 20. oktobra 2019, naša nova korespondentska banka će biti CITIBANK DUBLIN, SWIFT: CITIIE2X. Molimo vas da nakon ovog datuma koristite nove instrukcije, kako bi se izbjegli eventualni problemi u vidu povraćaja doznaka. 

Da li su vam informacije na stranici korisne?

Da
Ne

"Cookies" koristimo kako bismo poboljšali iskustvo korišćenja naše stranice.

Pritiskom na bilo koji link na ovoj stranici prihvatate korišćenje "cookies".