Transakcioni račun za međunarodni platni promet

Transakcioni račun za međunarodni platni promet

Transakcioni račun za međunarodni platni promet je namijenjen za plaćanje i prijem sredstava u stranim valutama. Preko Addiko računa za međunarodne platne transakcije možete primiti sve vrste priliva iz inostranstva, a takođe obaviti plaćanja za robe i usluge kupljene, odnosno izvršene u inostranstvu.

Addiko banka za svoje klijente pruža usluge ino platnog prometa putem Target2 (za plaćanja u eurima unutar EU), kao i preko korespondentskih banaka. Potrebno je da klijent otvori račun u valuti u kojoj želi da obavi plaćanje ili dobije priliv.

Šta vam je potrebno za otvaranje transakcionog računa za međunarodni platni promet?

  • Lična karta ili pasoš
  • Zahtjev za otvaranje računa koji dobijate na šalteru

Prilikom otvaranja računa dobijate instrukcije za plaćanje koje sadrže IBAN (International Bank Account Number),  tj. broj vašeg računa usaglašen sa IBAN standardom. Instrukcije za plaćanje možete dobiti u bilo kojoj od naših ekspozitura.

Prilikom plaćanja, neophodno je da banci dostavite sljedeće podatke o primaocu sredstava:

  • Ime, prezime, adresa, grad i država primaoca
  • IBAN broj računa primaoca
  • SWIFT / BIC banke krajnjeg primaoca (Bank Identification Code)

SWIFT Addiko banke je HAABMEPG.

Važno obavještenje: od 20. oktobra 2019, Addiko banka ima novu korespondentsku banku. Molimo vas da se obratite Addiko Kontakt centru na broj 19990 ili posjetite najbližu poslovnicu, kako bi se izbjegli eventualni problemi u vidu povraćaja doznaka. 

Želite više informacija? Popunite formu i uskoro ćemo vas pozvati.

Obrada Vaših ličnih podataka koje ste podijelili sa nama putem odgovora na pitanja i upotreba kontakt podataka je neophodna kako bi se preduzeli koraci prije zaključenja ugovora sa Addiko Bank AD Podgorica (dogovaranje sastanka, kreiranje i slanje ponude). Prikupljeni podaci će se čuvati 4 (četiri) mjeseca i neće biti korišćeni u druge svrhe. Addiko Bank AD Podgorica, Bul. Džordža Vašingtona 98, 81000 Podgorica je rukovalac obrade ličnih podataka. Kontakti: 19990, 020 408 600, info.me@addiko.com. Ukoliko želite saznati više informacija o obradi Vaših ličnih podataka, molimo da posjetite našu web stranicu: https://www.addiko.me/zastita-licnih-podataka ili kontaktirajte našeg službenika za zaštitu ličnih podataka putem e-mail adrese dpo.me@addiko.com.

Addiko Bank Crna Gora