Pismo glavnog izvršnog direktora klijentima i partnerima

Poštovani klijenti i partneri,

Nalazimo se u veoma izazovnom vremenu, punom neizvjesnosti i promjena, rekao bih u složenoj situaciji koja utiče na sve aspekte naših privatnih i poslovnih života. Addiko banka je preduzela sve mjere prevencije i zaštite, održavajući pritom kontinuitet u poslovanju i kontinuirano pružajući podršku zajednici, posebno u ovim vremenima kada su nam zdravlje i sigurnost klijenata, zaposlenih, i partnera prioritet.

U trenutku kada se borimo sa najvećim izazovom po ljudsko zdravlje u ovom milenijumu, hrabrost i nesebična angažovanost zdravstvenih radnika je zaista neprocjenjiva, ali dugujemo zahvalnost i poštovanje i onima koji su ovih dana takođe u prvim redovima i u službi nas građana – policiji, apotekarima, prodavcima.

Sada je posebno važno da smo tu jedni za druge, da smo povezani i da komuniciramo. Ovih dana je to potrebnije nego ikada, jer su novonastale okolnosti pogodile društvo u cjelosti – nas lično, naše porodice, prijatelje i kolege. Humanost i solidarnost, kao i transparentna i pravovremena komunikacija su ono što će nas još više zbližiti i pomoći nam da zajedno prevaziđemo izazove sa kojima se suočavamo.

Pozivam vas da pored zvanične web stranice coronainfocg.me,  pratite i web stranicu Addiko banke, jer tu možete pronaći sve aktuelne informacije od značaja za vas – naše vjerne klijente. Objavili smo preporuke i mjere u situaciji borbe protiv koronavirusa, kao i informacije o posebnim mjerama za olakšavanje finansijskih poteškoća naših klijenata uzrokovanih ovom pandemijom, kojima se omogućava odlaganje plaćanja obaveza po kreditu. Potrudili smo se da obezbijedimo nesmetanu dostupnost svih bankarskih usluga koje su vam neophodne i u ovakvim okolnostima, s posebnim akcentom na digitalne servise i online kanale komunikacije.

Na našim web stranicama možete pronaći i informacije kao što je radno vrijeme poslovnica,  uputstva o korišćenju digitalnih kanala: Addiko Mobile mobilnog bankarstva, Addiko EBank i Addiko Chat banking na Viberu.

Jako sam zadovoljan što je Addiko banka utabala put moderne i digitalne banke, jer se upravo sada pokazalo koliko je digitalizacija bitan dio uspješne poslovne strategije, koja je dovela do promjena koje se ogledaju u transformaciji bankarskog poslovanja i očekivanja klijenata.

Iskoristio bih ovu priliku da zahvalim i svim zaposlenima Addiko banke koji i u ovim vanrednim okolnostima svojim predanim radom i zalaganjem i dalje stoje vama na usluzi. Oni su za nas ključni kako bismo i dalje pružali kvalitetne usluge našim klijentima i zato smo učinili sve da ih zaštitimo. Preduzeli smo niz mjera u skladu s preporukama nadležnih tijela za prevenciju i širenje koronavirusa i zaštitili i njih i vas, naše klijente.

Čvrsto vjerujući da ćemo se zajedničkim snagama izboriti sa svim izazovima i da cemo iz ovog iskušenja izaći jači, vama i vašim porodicama želim da ostanete zdravi i sigurni i hvala vam na kontinuiranom povjerenju.

Sve najbolje u narednom periodu!

Christoph Schoen, glavni izvršni direktor Addiko Bank AD Podgorica

Addiko Bank Crna Gora